Κατηγορία ΑΜ

 Κατηγορία ΑΜ

Μοτοποδήλατα και ελαφρά τετράκυκλα μέχρι 50cc με μεγιστη ταχύτητα τα 45χ/ω. Το μοτοποδήλατο ή πενηντάρι όπως πολλοί το αποκαλούν, είναι ένα θαυμάσιο, οικονομικό, οικολογικό και ευέλικτο μεταφορικό μέσο. Υπάρχει αφθονία μοντέλων σκούτερ & μοτοσικλετών έως 50cc που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Είναι εντυπωσιακά σε εμφάνιση και προσφέρουν υπέροχη αίσθηση της οδήγησης.Οι έφηβοι το έχουν λατρέψει γιατί τους δίνει ελευθερία στις μετακινήσεις τους. Τα μοτοποδήλατα σαν πρώτη επαφή των νέων με το δρόμο και την κυκλοφορία είναι κομβικής σημασίας. Οι βάσεις και τα στοιχεία της οδικής συμπεριφοράς που πρέπει να λάβει ο νέος οδηγός είναι κύριας σημασίας για την ασφάλεια του και των γύρω του! Η εκπαίδευση λοιπόν οφείλει να είναι άρτια και να προσβλέπει στο ότι τώρα μπαίνουν οι βάσεις για έναν σωστό οδηγό στο μέλλον.Το μοτοποδήλατο σαν μέσο δημιουργεί λιγότερη κίνηση. Ο οδηγός δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στάθμευσης ενώ παράλληλα κινείται πολύ οικονομικά. Η οικονομία του μοτοποδηλάτου δεν περιορίζεται στο καύσιμο αλλά και στην συντήρηση.Το μοτοποδήλατο είναι το αγαπημένο μέσο μεταφοράς της πόλης!

Κατηγορία ΑΜ

 Μοτοποδήλατα και ελαφρά τετράκυκλα μέχρι 50cc με μεγιστη ταχύτητα τα 45χ/ω.

Το μοτοποδήλατο ή πενηντάρι όπως πολλοί το αποκαλούν, είναι ένα θαυμάσιο, οικονομικό, οικολογικό και ευέλικτο μεταφορικό μέσο. Υπάρχει αφθονία μοντέλων σκούτερ & μοτοσικλετών έως 50cc που είναι διαθέσιμα στην αγορά. Είναι εντυπωσιακά σε εμφάνιση και προσφέρουν υπέροχη αίσθηση της οδήγησης.Οι έφηβοι το έχουν λατρέψει γιατί τους δίνει ελευθερία στις μετακινήσεις τους. Τα μοτοποδήλατα σαν πρώτη επαφή των νέων με το δρόμο και την κυκλοφορία είναι κομβικής σημασίας. Οι βάσεις και τα στοιχεία της οδικής συμπεριφοράς που πρέπει να λάβει ο νέος οδηγός είναι κύριας σημασίας για την ασφάλεια του και των γύρω του! Η εκπαίδευση λοιπόν οφείλει να είναι άρτια και να προσβλέπει στο ότι τώρα μπαίνουν οι βάσεις για έναν σωστό οδηγό στο μέλλον.Το μοτοποδήλατο σαν μέσο δημιουργεί λιγότερη κίνηση. Ο οδηγός δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα στάθμευσης ενώ παράλληλα κινείται πολύ οικονομικά. Η οικονομία του μοτοποδηλάτου δεν περιορίζεται στο καύσιμο αλλά και στην συντήρηση.Το μοτοποδήλατο είναι το αγαπημένο μέσο μεταφοράς της πόλης!

Η κατηγορία ΑΜ

μπορεί να αποκτηθεί από την ηλικία των 16 ετών, με τη συναίνεση του προσώπου που ασκεί επιμέλεια του ανηλίκου και δεν απαιτείται ο οδηγός να κατέχει άλλη άδεια οδήγησης.

Δικαιολογητικά

  • Ταυτότητα ή Διαβατήριο
  • 4 Φωτογραφίες (τύπου Διαβατηρίου)
  • ΑΦΜ (Του ιδίου, οχι των γονέων)
  • Βιβλιάριο Ασθενείας
  • Υπεύθυνη δήλωση γονέων

Με την απόκτηση της κατηγορίας ΑΜ

έχετε δικαίωμα να οδηγήσετε: δίκυκλο (μοτοποδήλατο), τρίκυκλο ή τετράκυκλο μηχανοκίνητο όχημα, που εκ κατασκευής δεν αναπτύσσει ταχύτητα πάνω από 45 km/h και παράλληλα,
– αν διαθέτει κινητήρα εσωτερικής καύσης να μην ξεπερνάει τα 50 cc ή
– αν διαθέτει ηλεκτρικό κινητήρα, η ισχύς του να μην ξεπερνάει τα 4 kW.

Μοιράσου το, η γνώση πρέπει να διαχέεται.......Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin